Blogger tarafından desteklenmektedir.

30 Nisan 2015 Perşembe

PEYNİR SAVAŞLARI



İngiltere'de 200 yıldan fazladır geleneksel  düzenlenen Peynir Yuvarlama Festivali, renkli görüntülere sahne olur.Ülkenin güneybatı bölgesindeki Gloucester'da Brockworth köyünün Cooper's Hill tepesinde düzenlenen festivalde, farklı yaş gruplarından birçok katılımcı, dik bir tepeden aşağıya bırakılan peynir tekerini yakalamak için mücadele verir.
Saatteki hızı 100 kilometreyi aşabilen peynir tekerinin arkasından "yuvarlanan" çoğu yarışmacı, bu yıl yoğun yağış dolayısıyla kayganlaşan zemine rağmen, festivali ufak sıyrıklarla tamamlarken, bazı katılımcılar çıkıklar ve kırık kemikler sebebiyle yarışı bitiremedi.
Her yıl binlerce kişinin izlemeye geldiği, dünyadaki ilginç festivaller arasında gösterilen etkinlik, önceki yıllarda yaşanan ciddi sakatlanmalar nedeniyle iptal edilme tartışmalarına rağmen büyük ilgi görmeye devam ediyor.
Sağlık ve güvenlik tehditini en aza indirgemek isteyen festival yetkilileri, yarış sırasında gerçek peynir kalıpları yerine köpükten yapılmış tekerleri alternatif olarak kullanmayı önerirken, yarışmada kullanılan gerçek peynirler ortalama 4 kilogram ağırlığında.Brockworth köyüne özgü festival, önceki yıllarda yabancı vatandaşların da katılımıyla "uluslararası" olarak tanımlanmaya başlanmıştır.
Festival kapsamında farklı cinsiyet ve yaş gruplarına göre düzenlenen yarışmalarda, zor bir mücadelenin ardından bayırdan aşağıya ilk inerek yarışmayı kazananın ödülü daha fazla peynir oluyor.Festivalin 1800'lü yıllarda yapıldığına dair belgeler bulunsa da yarışmanın 17. yüzyıldan beri düzenlendiği iddia ediliyor. Saçma gibi görünse de peynir yuvarlama yarışının zevkli olabilir fakat bizim ülke de asla tutmayacak bir yarıştır. Bizim vatandaşlarımız tarafından hiddetli bir şekilde engelleme kampanyaları başlar. Kısacası peynirimizi üç beş çapulcuya yedirmeyiz. :)
                                                                                                                                        ...ben kısaca kd


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Etmeye Devamedin...

TEAM PARTICIPATING