Blogger tarafından desteklenmektedir.

5 Mayıs 2015 Salı

ATEŞE KAYMAK...

                                                 YANARDAĞ SÖRFÜ
  Aktif bir yanardağın tepesinden yaklaşık 725 metre aşağı aşağı 80 kilometre hızla sörf yaptığınız düşünün. Özel koruyucu kıyafetlerle, dizlik ve başlıklarla donatılmış sporcular, özel kontrplaktan yapılmış sörf aletleriyle her yıl Orta Amerika ülkesi Nikaragua'nın en küçük yanardağı Cerro Negro'ya bunun için gidiyor. Her yıl düzenlenen organizasyonun başladığı 2005 yılından itibaren on binlerce seyirci, bu ilginç ve tehlikeli sporun tanığı oluyor.
  Dağın tepesine varmak için 45 dakikalık bir yürüyüşün ardından sörfçüler olağanüstü manzaranın keyfini çıkarıyor ve aktif bir volkana yakın olma deneyimini yaşıyor. Kısa süren bir eğitimin ardından 500 metre aşağıya iniş başlıyor.
  Bigfoot Hostel ve Green Pathways Tours sahibi Phillip Southan bu eşsiz gezinin dünyada bir ilk olduğunu söylüyor. "Bu spor burada 4 yıldır yapılıyor ve şimdiye kadar bu gezide 10,000'den fazla insan ağırladık," diye söylemiştir.


Çılgınlık ve cesaretin yanı sıra teknik ve deneyim de gerektiren bu spor türü insanların volkandan cesaretle kaydığını anlatıyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Etmeye Devamedin...

TEAM PARTICIPATING