Blogger tarafından desteklenmektedir.

5 Mayıs 2015 Salı

ÖLÜM SPORU

TREN SÖRFÜ
 
Sörf yapan insanlar görüyoruz ama bu daha önce gördüğümüz ve özellikle de zenginlerin yaptığı sörfe benzemiyor. Tren sörfü (train surfing) denen bu ulaşım biçimi, bilet alacak durumda olmayan yoksulların hareket halindeki bir trene dışarıdan tutunarak seyahat etmesine deniyor.
Her yerde olduğu gibi özel günler ailelerimizle, sevdiklerimizle kutlanırsa güzeldir. Bangladeş’te de bir Ramazan Bayramı günü insanlar sevdiklerine gitmek için seyahat etmeye çalışıyorlar. Eğer trenden düşerek hayatını kaybeden diğer yüzlercesi gibi olmazlarsa sevdiklerine kavuşacaklar bu zorlu yolculuğun sonunda.
                                                                                                                                                                                            

 
 
Dünyanın en tuhaf sporlarından biri olarak bilinir. Özellikle Güney Afrika'da ve Hindistan da çok fazla yaygındır. Hareket halindeki trenin üzerine çıkan genç erkekler binlerce volt elektrik taşıyan kablolardan kaçmaya çalışır.. Bu aksiyon dolu 'eğlence' nedeniyle her yıl onlarca genç hayatını kaybedebiliyor. Hareketli trenin üzerinden sağlam şekilde inen gençler saygı duyulan kişiler haline geldiklerini düşünüyor.

 
 
 
 
 
Dünyanın en önemli, en çok izlenen sporları futbol basketbol, Amerikan futbolu, voleybol gibi sporlardır. Aslında adını bilmediğimiz o kadar fazla spor var ki. Bazı sporları da diğerlerinden ayıran en büyük özellikleri çok ilginç veya çok daha tehlikeli olmalarıdır. Dünyanın çeşitli ülkelerinde birbirinden ilginç birçok spor dalında faaliyetler her yıl düzenli olarak yapılırken, müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara çeşitli ödüller veriliyor. Hatta bazı branşlarda dünya rekorları bile bulunuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Etmeye Devamedin...

TEAM PARTICIPATING