Blogger tarafından desteklenmektedir.

12 Mayıs 2015 Salı

BEN BİLMEM HANIM BİLİR ...

EŞ TAŞIMA

Eş taşıma yarışması evli çiftlerin yaptığı yaparken de çok zevk alarak birinci olmayı hedeflediği bir yarışmadır.  Eş taşıma yarışması, Finlandiya'nın en geleneksel etkinliklerinden biridir. Her yıl çeşitli ülkelerden yarışmacıları ve izleyicileri bir araya getirir. Bu eğlenceli ve bir o kadar da ilginç adından da anlaşılabileceği üzere, yarışmacılar çift olarak yarışırlar ve engelli bir parkuru eşlerini taşıyarak tamamlamaya çalışırlar.

     Bir gelenek olarak günümüze kadar gelen bu yarışma, artık Finlandiya için resmi bir spor olarak kabul edilmektedir. Bir söylentiye göre yarışma, komşu köylerden kız kaçırma geleneğinden ortaya çıkmıştır. Diğer bir söylenti ise; yarışın Rosvo-Ronkainen isimli bir çete liderinin çetesine üye seçerken adayları zorlu bir parkurda sırtlarında ağır yüklerle yarıştırmasından esinlendiğini iddia eder.


    Herkes eşini dilediği gibi taşımakta özgürdür ama bazı teknikler katılanlar arasında en sık tercih edilenlerdir. Bunlar arasında başı çeken ise "Estonya stili taşıma"dır. Bu stil adını son 11 yılın şampiyonu olan ülke Estonya'dan almıştır. Bu stilde kadın, bacaklarını erkeğin boynuna dolar ve baş aşağı, yüzü erkeğin sırtına dönük olacak şekilde asılır. Kollarını da erkeğin göğsünde kilitleyerek kilosunun olabildiğince eşit şekilde dağılmasını sağlar. Bu stil Estonyalılara 55,5 saniyelik dünya eş taşıma rekorunu da getirmiştir. Estonya stili dışında; omuzda veya sırtta taşımak ve kadının eşine yılan gibi dolandığı Boa stili de sık tercih edilir.

    Yarışmaya katılmasa da her yıl binlerce insan bu etkinliği izlemek için Finlandiya'ya akın etmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Etmeye Devamedin...

TEAM PARTICIPATING