Blogger tarafından desteklenmektedir.

7 Mayıs 2015 Perşembe

GİZEMLİ SANAT...

Ninjutsu

   Geçmişi çok eskiye dayanan bu dövüş sanatı her ne kadar temel felsefesinde barışı ve saflığı barındırsa da sonuç itibariyle düşmanı parça pinçik etmeyi gerektiriyor. Bu sanat ve felsefelerin ışığında, ninjutsunun içinde yer alan en belirgin tarzlar ise, kılıç kullanabilme ve yakın dövüş hareketleridir.
  Ninjutsunun daimi amacı, ruhsal bir arınma ile mutlu bir kişilik sahibi olabilmektir. Bunların yanı sıra, bir ninjanın amacı ise kendisine, yakın çevresine ve tüm insanlık alemine barış getirebilmektir.

  Türkiye'de ise Ninjutsuyu polislere ve güvenlik görevlilerine öğretilmektedir .Nasıl sessiz yürüneceğinden ,  nasıl duvarlara tırmanılacağına, silah kullanılacağını, nasıl kan akıtılmadan insan öldürüleceğine kadar binlerce zor teknikten oluşmaktadır.


    Ninjutsu çalışan kişilere verilen genel isim, “ninpo”dur. Ninjutsu çalışan ninpoların içinde yer alan erkeklere “ninja”, kadınlara ise “kunoichi” denmektedir.
   Ninjaların kullandığı çeşitli aletler de vardır. Bu aletlerden en bilindik olanları ise, şu şekilde sıralanabilmektedir;
-Metsubuşi
-Kusari Gama
-Kyoketsu Şoge
-Kusari Fundo
-Yari
-Kama Yari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Etmeye Devamedin...

TEAM PARTICIPATING