Blogger tarafından desteklenmektedir.

7 Mayıs 2015 Perşembe

MESSİ Varsa Sıkıntı Yok.!

   Şampiyonlar ligi yarı final maçı ilk karşılaşmasında Barcelona ve Bayern Munich karşı karşıya geldi. Barcelona maçtan 77 ve 80'de Messi'nin, 90'da Neymar'ın attığı gollerle 3-0 galip gelerek rövanş karşılaşması için büyük bir avantaj elde etti.



    Evet maçtan biraz bahsetmek gerekirse, şampiyonlar liginin finaline doğru giderken Barcelona-Bayern Münih eşleşmesinin sonucu tüm dünyada merakla beklenmekteydi. Alman temsilcisi Bayern Münih Robben ve Ribery gibi çok önemli iki yıldızından yoksun bir şekilde İspanya'ya gitti. Bu eksiklikler futbolseverlerin şampiyonlar ligi yarı final maçında Barcelona'nın maçı çok rahat bir şekilde kazanacağını düşünmesine neden olmuştu. Aslında öylede oldu denebilir. Barcelona maçın ilk dakikalarından itibaren maça çok hızlı ve tempolu başladı ancak istediği golü bir türlü bulamadı. Maçın ilk yarısında Dani Alves ve Suarez'le bulduğu net gol pozisyonları değerlendiremeyen Barcelona takımı maçın ilk devresinin 0-0 eşitlikle bitmesine neden oldu. İkinci yarı başladığında ise daha istekli ve daha arzulu olan taraf yine Barcelona takımıydı nitekim dakikalar 78'i gösterdiğinde Messi sahneye çıktı ve ceza sahası dışında Neuer'i avladı. Maçın son 10 dakikasında daha fazla gol olmayacağını düşündüysekte Messi, Neymar, Suarez gibi yıldızları unutumamak gerekirdi. ve öyle de oldu... 83. dakikada tekrar Messi sahneye çıkarak skoru 2-0 yaptı. Bu skorun ardında oyundan iyice düşen Münih 90. dakika da Neymar'ın golüne de engel olamadı ve maçtan 3-0 gibi net bir skorla mağlup ayrıldı. Bu skor Barcelona'ya final yolunda büyük bir avantaj sağladı denebilir. Tabi böyle düşünülse de rövanş maçının olduğu ve futbolun 90 dakika olduğu unutulmamalıdır. Hele ki karşınızda ki Bayern Münih gibi bir takımsa..


   Bir parantezde Messi'ye açmak gerekirse, Arjantinli Lionel Messi, dün oynanan yarı final ilk maçında Juventus filelerini havalandırarak 76 golle "Şampiyonlar Ligi tarihinin en skoreri" unvanının sahibi olan Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo'yu geçti. Gol sayısını 77'ye çıkaran Messi, unvanı Portekizli oyuncudan almayı başardı. Her sezon formunu koruyan Messi adeta '' Telaş etmeyin ben burdayım'' dedi.. Rövanş karşılaşmasının sonucunu heyecanla bekliyoruz. Her zaman söylenen söz şudur '' İyi olan kazansın'' ancak bu durum artık değişti '' Messi'si olan Kazansın!'' :)

  İyi günler dilerim :)

Yazar: Sinan Samet YILMAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Etmeye Devamedin...

TEAM PARTICIPATING